Desolate: Game Discussion

Moderator: tr1p1ea

Spencer
Extreme Poster
Posts: 346
Joined: Mon 17 Jan, 2005 8:56 am
Location: Indiana

Post by Spencer »

I agree with TI84SE somewhat, you have to basically deactivate any decent grayscale in order to enter the codes at a reasonable rate. Up and down keys didn't seem to work for me. It was rather interesting, though.
User avatar
Jim e
Calc King
Posts: 2457
Joined: Sun 26 Dec, 2004 5:27 am
Location: SXIOPO = Infinite lives for both players
Contact:

Post by Jim e »

I think thats the only major grip really, that we couldn't use the number keys. Aside from that I found the game very entertaining, I guess ti84se might of had trouble with interrupt frequency, other wise i don't see how it was confusing.

It reminded me of those internet games like Crimson Room and The Doors. Tr1p you should make a game like that. :D Pretty please.
Image
DarkAuron
Maxcoderz Staff
Posts: 1349
Joined: Sat 18 Dec, 2004 6:53 pm

Post by DarkAuron »

Or a Desolate 2 *cough* :roll:
[Gridwars Score] - E: 1860037 M: 716641 H: 261194
koolmansam375
Extreme Poster
Posts: 479
Joined: Fri 17 Dec, 2004 11:09 pm
Contact:

Post by koolmansam375 »

Spencer wrote: Up and down keys didn't seem to work for me.

Because iirc he only programmed it so you could use the left and right keys. No up and down ones. >.> .
Image

Pongwars shall live!

blog is down atm. :-(
Spencer
Extreme Poster
Posts: 346
Joined: Mon 17 Jan, 2005 8:56 am
Location: Indiana

Post by Spencer »

Ha, yes ... I know. I finally had time to play it for a while, and it really is interesting. The only real gripe I had was having to wait 30 seconds or so to highlight a data cartridge in the middle of my inventory then it having something about snacks.

I like how the rooms are all unique, it makes it (sort of) easy to remember where you've been. I do like the fact that the player is supposed to remember the access codes.
User avatar
Jim e
Calc King
Posts: 2457
Joined: Sun 26 Dec, 2004 5:27 am
Location: SXIOPO = Infinite lives for both players
Contact:

Post by Jim e »

You're right there the lack of up + down movement on menus, that slowed things quite a bit. But not enough for for me not to enjoy the game. :D


So whats part 2 gonna have?
Image
kmee
New Member
Posts: 6
Joined: Fri 15 Sep, 2006 9:46 pm

Post by kmee »

ok, first of all, i think this is a great game, but i have a problem, i got acess code 2, then had to quit. so i think that the code "randomly regenerated" and now 7339 (the code on the pda thingy) doesnt work as acess code #2. is this a glitch, or what?

and i am sure i got the right code, i got it from the computers and i know the message said he changed the level 2 acess code. but y doesnt it work?
User avatar
tr1p1ea
Maxcoderz Staff
Posts: 4122
Joined: Thu 16 Dec, 2004 10:06 pm
Location: I cant seem to get out of this cryogenic chamber!
Contact:

Post by tr1p1ea »

The door codes are randonly generated (except the first one) when you begin a new game. Im not sure why it wouldnt work, this has never been encountered before afaik.

Could you possibly transfer Desolate.8xp off your calc and email it to me?
"My world is Black & White. But if I blink fast enough, I see it in Grayscale."
Image
Image
User avatar
kalan_vod
Calc King
Posts: 2932
Joined: Sat 18 Dec, 2004 6:46 am
Contact:

Post by kalan_vod »

tr1p1ea wrote:The door codes are randonly generated (except the first one) when you begin a new game. Im not sure why it wouldnt work, this has never been encountered before afaik.

Could you possibly transfer Desolate.8xp off your calc and email it to me?

He may have not saved the game?
kmee
New Member
Posts: 6
Joined: Fri 15 Sep, 2006 9:46 pm

Post by kmee »

i am pretty sure i saved it, bc my game is still there, and i currently have the pda code 7339., and it doesnt work..and ill try to send the thing to u, but i couldnt get programs from my calc to my computer last time i tried to do a mem backup. but ill try
kmee
New Member
Posts: 6
Joined: Fri 15 Sep, 2006 9:46 pm

Post by kmee »

ok, i sent it, it should work. hope this helps.

o, and if it does make any difference, i have a 84+SE. the interupt key works just fine, i have it on 6 to get the best results
micros2b
New Member
Posts: 5
Joined: Thu 21 Dec, 2006 9:28 am
Location: CA

I stink... at this game... somehow...

Post by micros2b »

I need to ask, I've spent 2 hours and haven't found the gun yet :?
So where is it?
User avatar
tr1p1ea
Maxcoderz Staff
Posts: 4122
Joined: Thu 16 Dec, 2004 10:06 pm
Location: I cant seem to get out of this cryogenic chamber!
Contact:

Post by tr1p1ea »

Hey micros2b, there is a map which outlines where you can find stuff in the game. Check this thread:

http://kvince83.tengun.net/maxboard/vie ... 52&start=0

The gun is located in one of the middle rooms about 1/3 the way down the map.

Welcome to the forums :).
"My world is Black & White. But if I blink fast enough, I see it in Grayscale."
Image
Image
micros2b
New Member
Posts: 5
Joined: Thu 21 Dec, 2006 9:28 am
Location: CA

Post by micros2b »

thx! needed that
Floo
New Member
Posts: 6
Joined: Fri 07 Dec, 2007 1:08 am
Location: CA

Post by Floo »

I've been having glitchy view problems with Desolate. The game works fine, but the screen is really strange. Pixels randomly turn on and off again. I think's it's a grayscale problem. Any ideas?

Btw, I use a TI-84.
Post Reply